Potkali jste osobu, s kterou jste si ihned padli do oka, a dokonce mezi vámi přeskočila nějaká ta jiskra. Jenže když se trochu líp poznáte svěří se vám, že má strach vázat se nějak blíž. Ale jste pro ni důležitý, má vás ráda, ba i vidíte, že se do vás zamilovává. A vy také. Jak se ale v takové situaci chovat?
pár, který leží
1. Uvědomte si, jak na tom jste
Tím je myšleno, zda opravdu opětujete ty samé city a jste schopen se přes tu její bariéru úspěšně prokousat. Opravdu se zeptejte sám sebe a upřímně si odpovězte – Miluju ji?
Pokud to nebude fungovat, zapátrejte v paměti, jestli si dokážete představit společnou budoucnost. Znáte to, sestěhování se, pořízení psa, sňatek… A tak dále. Totiž pokud ne, není pro vás ta pravá a vy ten pravý pro ni.
Ale jestliže vaše odpověď byla zcela upřímné ano a zase ano, jděte do toho. Plně a zapomeňte na ostatní osoby. Pokud milujete, milujete plně.
2. Sledujte její chování a nálady
Tohle je docela těžké. Aspoň ze začátku. Může se něco dít, ale taky může být všechno v pořádku. To záleží. Každá dívka je jiná, a tak tady nebudu rozepisovat, jak se bude chovat, když bude mít zrovna špatnou náladu. To poznáte vy sami. Přece jen už se s ní nějakou chvíli stýkáte. Ale jedno mají všechny stejné – odtažitost. A to zničehonic. Zřejmě začnou pochybovat, zda jsou pro vás dost dobré, nebo naopak, jestli se s vámi spálí jako s těmi předtím. Nelze zcela přesně vědět, co se ji zrovna za myšlenky honí v hlavě, ale je jisté, že právě tyto mezi nimi sem tam proběhnou. Každopádně – když si něčeho všimnete, zkuste se ji zeptat, ale pravděpodobně o tom nebude chtít mluvit. V tom případě ji dejte prostor. Ale ne tak, že ji budete ignorovat. Stačí jen počkat, až vás kontaktuje ona sama a pak se s ní normálně bavte jakoby nic.
pár držící se za ruce
3. Čas
Vše, můžete dělat, je dát ji čas. Do ničeho ji nenuťte (ať už sex nebo seznámení s rodiči) a nechte iniciativu jí. Z velké části. Samozřejmě je chybou zaseknout se s budováním vztahu na jednom místě. Pak je těžké se posunout někam dál. Měli byste ji občas jemně, nenásilně naznačit, že byste rádi udělali další krok. Pak už záleží jen na ni. Je třeba to zkoušet zas a znova. Jen ne každým dnem.
 
A to je tak všechno. Chovejte se k ní, jako k normální přítelkyni, ovšem respektujte její hranice. Ani vy, ani nikdo jiný je nedokáže zbourat. Jen ona sama. A jak už bylo zmíněno, tenhle proces vyžaduje čas. Takže pokud za to ta vyvolená osoba stojí, vyčkávat pro vás nebude překážkou.